Siden 2013

Selvstændig Dynamics NAV forretningskonsulent og udvikler. Jeg arbejder dels for IT huse og dels for mine egne kunder. Mine primære opgaver kan være indledende kundemøder, programmeringsopgaver, kundesupport og opbygning af nye moduler.

Jeg har arbejdet med versionerne Microsoft Dynamics NAV 5.0, Dynamics NAV 2009, Dynamics NAV 2013, 2015, 2017, 2018 samt Business Central 365. Mit seneste projekt var opgradering af en Dynamics NAV relevant data blev ført videre fra version 2009 R2 til Business Central 365.

For en produktionsvirksomhed i Malaysia har jeg tilrettet et produktionsmodul. I November 2017 overtog jeg et project I Malaysia som var en del forsinket. Systemet i Dynamics NAV 2017 var et produktions modul som var bygget ved siden af standard NAV.

Af ukendte årsager var en stor del af programeringskoden ikke særlig hensigtsmæsigt udført. Først undersøgte jeg databasen via fjernadgang hvorefter jeg var to gange i Malaysia. Efter ca. 200 timer søsatte vi projektet i begyndelsen af januar 2018. Denne opgave blev udført igennem et IT firma i Malaysa som også stod for styring af projektet.

For et IT Hus i Bangladesh har jeg flere gange undervist konsulenter i blandt andet: (Dynamics NAV 2013 og 2015)

· Regnskabsforståelse
Bogføringens indvirkning i regnskabet, bogføringsrutiner i standardmodulerne samt opbygning og forståelse af en finanskontoplan.

· Virksomhedsopsætning
Intastning af stamdata og bogføringsopsætning i standardmodulerne således at brugerne var I stand til at oprette nye selskaber med henblik på at kunne foretage korrekt bogføring i de forskellige moduler.

· Dagligt brug af systemet
Bogføringsrutiner i standardmodulerne herunder Intercompany og konsolidering.

· Programmeringsmodulet C/SIDE med blandt andet disse punkter:
Systemforståelse · oprettelse af tabeller, formularer og kodeenheder · valideringskode og procedurekald · fejlfinding, klargøring af objekter samt dokumentation på tilretninger.

Daglig telefonisk hotline til kunder samt opgaver som blandt andet:

· Købsordre- og Finansmodul
Som ekstern Dynamics NAV konsulent arbejder jeg for et dansk IT Hus hvor jeg vedligeholder et modul i Dynamics NAV, som henter data fra en Web baseret platform. Via Web systemet kan slutkunder behandle købsordre, finansielle transaktioner ,sags- og tidsregistrering som herefter bliver overført til Dynamics NAV for endelig bogføring. Da jeg overtog vedligeholdelsen af modulet var seneste version NAV 2009 og jeg har senere bygget en helt ny model til en Dynamics NAV 2013 som nu findes til og med Business Central 365.

· Web Shop Ordremodul
For en Web Shop har jeg tilrettet et system som importerer salgsordre fra en Web Shop. Web Ordrer bliver importeret og behandlet i midlertidige tabeller hvorefter data overføres til standard NAV.

· POS-modul
For en butik har jeg tilrettet et POS modul. Modulet registerer kassesalg, returnering af varer, gavekort mv. Ved afslutning af ekspeditionen overføres data til standard NAVs salgsfaktura og/eller salgskreditnota.